Тест "Чи залежний ти від Інтернету?"





       
Дайте відповідь на запропоновані запитання, використовуючи наступну шкалу і перевірте свою Інтернет-залежність :
  • «дуже рідко» -1 бал
  • «інколи» -2 бали
  • «часто» -3 бали
  • «дуже часто» -4 бали
  • «завжди» -5 балів



    Якщо набрано 50-79 балів, варто врахувати серйозний вплив Інтернету на твоє життя.

    Якщо набрано 80 балів і більше, у тебе можна діагностувати інтернет-залежність з необхідністю допомоги спеціаліста.

 

Рекомендації Інтернет-залежному
    Визнайте, що у вас є залежність. Ви не зможете боротися з нею, поки не зрозумієте, що піддані їй. Не обманюйте самі себе.
Усе більше й більше людей в усім світі попадають в Інтернет-залежність. Тому вам може здаватися, що в цьому немає нічого страшного. Ви не повинні змиритися з нею. Намагайтеся виплисти, навіть якщо всі навколо тонуть.

    Ви хочете припинити проводити в режимі он-лайн так багато часу? Тоді припиніть! Ви ж хочете цього, правда? Постійно нагадуйте собі про це. Щораз, коли бачите комп'ютер, ви думаєте: «Треба б перевірити свою електронну пошту!». Саме так і проявляється ваша залежність. Встановіть певні години для перевірки вашої пошти й дотримуйтеся цього розкладу. Якщо ви дійсно проводите в Інтернеті занадто багато часу, то спочатку вам буде важко, але потім ви поступово звикнете.

    Заведіть хобі або захоплення. Відвідуйте різні гуртки, займайтеся спортом, музикою, танцями, співом і т.д. Займіться разом із другом фізичними вправами. Поспіть замість того, щоб сидіти в Інтернеті. Подивіться фільм, сходіть до друзів, почитайте книгу. Знайдіть який-небудь інтерес, який стане для вас альтернативою Інтернету.

    Поповніть запас ваших знань. Напевно, у вашому будинку назбиралось безліч книг, які ви давно хотіли прочитати. Таким чином, ви не тільки відволічетеся від Інтернету, але й займетеся самоосвітою.

    Допоможіть на кухні. Ваші домашні будуть раді, якщо ви замість того, щоб сидіти в чаті або на якому-небудь форумі, допоможете їм приготувати вечерю. Ви зможете навчитися контролювати себе, вибираючи між Інтернетом і готуванням. До того ж ваша родина буде вдячна вам за приготовлену вечерю.

    Погуляйте із друзями. Уникайте походів у ті місця, де є доступ в Інтернет. Інакше ви можете піддатися спокусі заглянути туди на кілька хвилин.

Заплануйте сімейний вечір. Замість того, щоб дивитися телевізор або проводити час поодинці, зберіться всі разом, повечеряйте, а потім придумайте спільну розвагу, наприклад, пограйте в настільну гру.

    Установіть ліміт часу роботи вашого комп'ютера. Визначте скільки разів у тиждень вам необхідно виходити в Інтернет. Виключайте комп'ютер, якщо у вас немає необхідності в ньому.
Використайте таймер. Перед тим як сісти за комп'ютер, засічіть на таймері 30 хвилин. Сигнал нагадає вам, як багато часу ви провели за комп'ютером.
Не їжте сидячи за комп'ютером. Харчування в окремому місці допоможе вам відволіктися від режиму он-лайн.



Віртуальні чи «живі» обійми!?

Обнімаючи батьків, ми стаємо спокійними.
Обнімаючи любимих, ми стаємо щасливими.
Обнімаючи дітей, ми стаємо добрими.
Обнімаючи друзів, ми стаємо щирими.
Обнімаючи знайомих, ми стаємо відкритими.
Обнімаючи життя, ми стаємо мудрими.
ВАШ ВИБІР залишається за ВАМИ!

Коментарі